dinsdag 7 april 2015

Kristallen zoeken

En? kwam je wat tegen onderweg? Wij vonden het weer heel prima voor een fijne wandeling afgelopen weekend. Helaas is onze Nederlandse bodem niet bezaaid met stenen waar zomaar een kristal in verborgen kan zitten. Vroeger, op vakantie in Frankrijk, leerden we van onze vader welke stenen in de rivierbedding wel eens een bescheiden clustertje mineralen zou kunnen bevatten (die ronde met gaatjes waardoor je al een sneakpreview kan zien).

Prachtig vinden we die vintage prints uit encyclopedieën die al een tijdje op Etsy te vinden zijn. En ook op pinterest vinden we genoeg inspiratie als het om edelstenen gaat. We vonden er onder andere het prachtige werk van Carly Waito.
Iets minder houden we van mystiek paars (we biechten het maar gewoon op) dus een echte amethist zouden we niet zo snel in huis halen. Maar met kristallen van papier kun je alle kanten op toch!

Met onze nieuwste vouwmal maak je je eigen ruwe kristallen. Hij heet de 'Bergkristal Mal' en je koopt hem in onze webshop.
De mal is zo ontworpen dat je stenen in drie verschillende vormen en in verschillende lengtes kan maken. Ruwe kristallen komen immers in allerlei vormen en maten. Daarnaast kun je de kristallen ook nog op een bepaalde manier afknippen zodat ze schuin kunnen staan en je een mooie compositie kunt maken.
Om de papieren kristallen gelijk een mooie textuur te geven ontwierpen we een printable achtergrond. Download het bestandje hier, print de achtergrond uit (een A4tje vol) en trek de vorm hier op over. Zo heb je gelijk een prachtig stukje roze kwarts ;) Als je de vorm zo legt dat de bovenkant over het lichte gedeelte valt krijg je een prachtig natuurlijk verloop. We zijn benieuwd naar de resultaten!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten