dinsdag 15 april 2014

Wat een avontuur weer!
Op Show_UP afgelopen september werden we 'ontdekt' door een aardig meisje van de Bijenkorf die ons vroeg of we geïnteresseerd waren een tafel in hun winkels in te richten. Ze was op zoek naar een merk met een verhaal en wij waren precies wat ze zocht. We trilden wat op onze beentjes en voelden ons vereerd.
Een paar maanden later reden we met perfect gekamde haren naar het hoofdkantoor in Amsterdam en maakten kennis met de afdeling inkoop schrijfwaren. Het idee was een pop-up tafel die er een maandje zou staan en we helemaal zelf mochten inrichten. Hoe meer het onszelf zou onderscheiden van de rest hoe beter. Wat een tof plan.
Afgelopen week huurden we een busje en laadden we onze tafels in. Alles tot in de puntjes voorbereid want het was de nacht van het opruimen van de Maffe Marathon, dus we wilden snel tussen de chaos heen glippen. Onze presentatie-tafels waren een bouwpakket geworden met voorgeboorde gaatjes ;) Met het busje over de Dam en op een heel klein parkeerplekje achter de Bijenkorf in de Warmoesstraat begonnen we op zondagavond om acht uur aan de eerste opbouw-klus. Om half elf waren we in Den Haag present en na een klein slaapje stonden we de volgende ochtend om acht uur weer bij de uitgifte goederen van Rotterdam.
We wachtten bij New Fork tot de winkels om elf uur open gingen en keken schichtig vanachter de tijdschriften naar de eerste reacties op onze spulletjes.

Je vindt onze spulletjes in Amsterdam op de vierde etage bij de schrijfwaren. In Den Haag liggen we ook op de vierde vlak bij de klantenservice en in Rotterdam staan we op het hoekje van de schrijfwaren in de kelder, in de loop van de ingang vanuit de Koopgoot naar de roltrappen (meester-plek!)

We sneden een heleboel strookjes uit een ANWB-atlas van Nederland uit 1985 om de tafel mee te bekleden. De strookjes werden in visgraat patroon op het hout geplakt en samen met een klosje fluor-garen gelamineerd. We werkten de randen af met fluor-tape en schroefden het geheel op twee hele mooie metalen schragen. Een kaart van Nederland vonden we een toffe manier om onze maar ook de herkomst van al onze artikelen te benadrukken. Daarnaast staan de plantjes ook een soort van in het gras te groeien op deze manier ;)
Tijdens het plakken van de strookjes moesten we steeds kiezen tussen de voor- of achterkant van de pagina uit de atlas en kozen voor plaatsen waar we wat mee hebben. Zo zijn er een hoop Friese meren te vinden (we zijn geboren in Sybrandaburen), kozen we voor Vlieland op een hoekje van één van de tafels, zijn Amersfoort, Apeldoorn en Nijmegen goed te zien en vind je ergens in het midden een plukje Waalwijk-Drunen-Vlijmen. We vinden het heerlijk dit soort tussen-de-regels-door details in onze producties te leggen ;)

Tot 11 mei (Moederdag) zijn onze producten bij de Bijenkorf te koop. Mis het niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten